For Fannråken og Galdhøpiggen se her

Fra Sognefjellshytta kan du legge ut på vandring i alle retninger. Det er fint turterreng samme om du måtte ønske å følge merkede stiger, sauetråkk eller finne dine egne veier. Å gå fotturer i terrenget passer best litt utpå sommeren og er kanskje aller best fra juli og utover. På grunn av store snø-mengder vinterstid tar det en stund før dette smelter og stiene tørker opp. Du kan også variere i forhold til hvor krevende terreng du vil ferdes og det er et fint område å ta med barna på spennede vandringer. Det er DNT merkede stier til våre nabohytter, Fanaråken, Skogadalsbøen, Nørstedalsseter, Leirvassbu og Olavsbu.

Du kan og gå den gamle varedevegen over Sognefjellet som går til Krossbu og Turtagrø.

Hytte til hytte
Ypperlig utgangspunkt for både sykkel og fotturer! Sognefjellshytta ligger tilknyttet DNT's nett av merkede ruter i fjellet. Sognefjellet er et fint utgangspunkt for denne type turer, spesielt dersom du velger å gå sør / vestover. Om sommeren stopper bussen utenfor hotelldøra og da er også logistikkproblemene løst. Du kan også legge inn en bretur som en del av en dags-etappe til Leirvassbu dersom du skulle ønske det.

DNT medlemmer får rabatt på overnatting hos oss.

 

Store Smørstabbtind

Rundt Smørstabbrean er det mange flotte tindar. Store Smørstabbtinden er den mest markerte sett fra Sognefjellet, og er den einaste 2000 meter toppen som du kan nåe utan brevandring. Frå toppen får du kjensla av å vera ein heilt annan stad en i Noreg. Du er omgjeven av spisse toppar med brear rundt. Heilt i starten av turen er det sti, men du vil på enkelte parti finne vardar. Frå Leirvatnet og opp til toppen er det ein god del stein. Parkering 200 m nedafor Krossbu. Du kryssar så Bøvra og følgjar stien opp på venstre sida av Leira. Npr du ser ein morene med mykje stein, tek du til venstre oopp den slake lettgådde flya.Endemorene viser kor langt ned Leirbrean lå på midten av 1700 tallet. Du held deg heile tida til venstre for morenene. Så skal du rett opp den bratte bakken i søkket mellom høgdene 1730 og 1723 mot Leirvatnet. Vidare går du på sørsida av vatnet over høgd 1723. Bekken fra Leirvatnet er grei å krysse, og her kan det vere lurt fylle opp vatn. Så startar oppstigninga mot toppen, og i første del er det små vardar som viser vegen. Etter ca 100. høgdemeter flatar det litt ut, og etter nye 100 kjem du til det brattaste partiet. Du skal passere ein markert berghammar ut til høgre. Opp her er det nødvendig med litt småklyving, og det er ein del laus stein, så pass på. Etter kvart vert det slakarel, og det er lett til toppen. Pass opp da det kan væra snøskavelut mot Storbrean. Utsikta er av det beste i Jotunheimen!
Turen tar 5,5 timer og du bruker turkart Jotunheimen vest som du kan kjøpe i resepsjonen hos oss. God Tur!

 

Storebjørn
Storebjørn er et av de fineste fjellene i Jotunheimen, stupbratt på alle sider på nær nordflanken, hvor Bjørnebreen går helt til toppen. Adkomsten til denne toppbreen kan gjøres fra flere kanter som alle byr på mektige inntrykk av Smørstabbmassivet og breen.

Vår favorittrute går via høa mellom Bøverbreen og Leirbreen, over denne og inn på skaret mellom Skeia og Veslebjørn. Herfra bestiges Veslebjørn lett og luftig og bare Bjørnebreen gjenstår for å komme på toppen.

Bjørnebreen gir morsomme utfordringer i høgalpint terreng, den er ganske oppsprukken, men likevel finnes det trygge veivalg. Fra toppen er det fantastisk utsikt til Gravdalen, Leirdalen og mot Hurrungane.

Turen til Storebjørn er en ganske lang tur, og deltagerne forventes å være i god form. Det er ypperlige forhold for denne bestigningen i første halvdel av sommeren, hvor snøen fortsatt dekker det meste av breene.

Turen kan bestilles hos Norgesguidene
www.norgesguidene.no

 

Skeie

På Skeie finner du noe av den beste klatring i Smørstabbtindene. Etter en flott og variert anmarsj, enten via Leirbreen eller Bøverbreen, leder 2 taulengder med ypperlig, luftig men lett klatring deg rett til toppen av Skeie, hvor en suveren utsikt over hele Smørstabbmassivet venter deg.

Returen går vanligvis via ryggen mellom Skeie og Veslebjørn og ned Leirbreen.

Varighet: 9-11 timer
Antall: 1-3 deltagere per fører

Utstyr: Normale fjellklær, gode fjellstøvler, ryggsekk, mat og drikke

Aldersgrense: min 16 år

Turen bestilles hos Norgesguidene
www.norgesguidene.no

Tekst kommer snart på disse:

Steindalsnosi 

Vetlebretinden

Storbretinden

Loftet

Dyrhaugstind

Hjertvasstind

Gravdalstind

Kalven

Saksi

Krosshø

Skagsnebb

Ringstind

 

 

 

 

Kontakt oss

Sognefjellshytta
2687 Bøverdalen
61 21 29 34
post@sognefjellet.no