Sognefjellshytta-1

Store Smørstabbtind (2208 moh)

Middels tung rute fra veien ved Krossbu er det 5 km til toppen. Du bruker ca 5 tim-er opp og ned på sommerføre. Store Smørstabbtinden er 2208 m.o.hog du starter på 1260 m.o.h. Du følger stien mot Leirbreen og deretter mnordøstover og opp til Le-rivatnet. Dette passerer du på sørsiden før du fortsetter litt brattere mot nordsiden av toppen. Det er ikke spesielt krevende men om vinter og vår kan det være nyttig med stegjern og isøks. Turen er godt merket på kart. Vi ønsker landslag, klubber og

 

Sognefjellshytta-21

 

Fannaråken (2068 moh)

En flott topptur og bretur i samme rute. Det er Den Norske turistforening som har brefører til Fannaråken. Påmelding kan du gjøre i resepsjonen hos oss. Dere møter brefører ved brekantan kl 13 00 som tar dere opp til toppen.Dere bruker ca 2 timer inn til brekanten.Retur til Sognefjellshytta blir da dagen etter.

Skulle dere ønske å gå turen på en dag så er det muligheter for dette med egen fører. Ta kontakt ved ønske om egen fører.Som dagstur tar dette ca 8 – 9 timer. Dette er middels tung tur som passer for de fleste. De første 5 km er det lett terreng som følger stien inn til breen. På breen går man 2 km med motbakke og de siste 2 km i steinur.

Når du kommer av breen så åpner det seg fantastisk utsikt mot Hurungangane. Dette må bare oppleves. Ruta mellom Sognefjellshytta og inn til brekanten er godt merket og går på østsiden av Prestesteinsvannet. På Fannråken er det muligheter for overnatting i flotte omgivelser.

 

Kontakt oss

Sognefjellshytta
2687 Bøverdalen
61 21 29 34
post@sognefjellet.no