I Dumdalen har elva gjennom mange tusener av år skapt fabelaktige tunneller og store saler under jorden. Den kalkrike berggrunnen i området byr derfor ikke bare på et fantastisk blomstervelde, men også på muligheten for å utforske en underjordisk eventyrverden. Ordet "dum" i Dumdalen kommer fra det gammelnorske ordet "dumb" som betyr "ikke hørbar" eller "stum" som også forklarer navnet på elva Dumma der den renner under bakken i lange partier i nedre del av Dumdalen.

I selskap med guide kan du ta deg trygt frem langs med underjordiske elvestryk, gjennom "Fiskegrotta" eller langs med elva i "Elveskrekken". På knær og albuer eller på magen gjennom de trangeste passasjene. Det er også grotter der en kan gå oppreist hele veien. Her er det grotter for enhver smak! Og om du trives best på overflaten er det mulighet for en flott tur likevel i nydelige omgivelser!

Selve Dumdalen er en vakker dal, hvor elva, når ikke den forsvinner fra bakken, slynger seg gjennom et frodig, blomsterrikt landskap. Her finnes den største konsentrasjonen av fine lunsjplasser i Jotunheimen.

Alle herlighetene ligger bare kvarters gange fra riksvei 55. Grotteturene er dermed tilgjengelig for alle på alle nivåer.

Om du ønsker å utforske grottene annbefaler vi på det sterkeste å gå med guide. Dette for å få den beste opplevelsen, finne grottene og ikke minst på grunn av sikkerheten!
Selskapene under er noen av de som har guiding i Dumdalsgrottene.
Aktiv i Lom https://aktivilom.no
Fyrst og Fremst https://www.fyrstogfremst.no

Kontakt oss

Sognefjellshytta
2687 Bøverdalen
61 21 29 34
post@sognefjellet.no